Vodafone’ ‘dan Sürdürülebilirlik Projeleriyle 5 yılda 46 milyon TL’lik Tasarruf

Vodafone’un son 5 yılda sürdürülebilirlik projeleri ile elde ettiği tasarruf değeri 46 milyon TL’yi geçti. Vodafone, aynı dönemde 65 bine yakın ağacın kesilmesini önlerken, plastik atıkların geri dönüştürülmesiyle yaklaşık 43 bin konutun günlük enerji ihtiyacının karşılanmasına denk gelecek kadar enerji tasarrufu da sağladı. Türkiye’nin AA1000 güvenceli ve denetimli tek sürdürülebilirlik raporu olan Vodafone Türkiye Sürdürülebilirlik Raporu, aynı zamanda “GRI G4 Materiality Matters Check” standartlarına uygun olarak hazırlandı.

Rapora göre, 2014-15 mali yılında, Vodafone Türkiye’nin abone başına karbon yoğunluğunda %1,18, baz istasyonu başına sera gazı emisyon miktarında ise %18,3 azalma sağlandı. Vodafone Türkiye, bu dönemde, Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasının Platin seviyesi gerekliliklerine göre tasarlanıp inşa edilen Küçükyalı Operasyon Merkezi’ni de hizmete soktu. Türkiye’nin ilk LEED Platin sertifikalı binası olan Vodafone Küçükyalı Operasyon Merkezi, dünyada da bu sertifikayı almaya hak kazanan yaklaşık 350 bina arasında yer aldı.

“Şeffaflık” ve “hesap verebilirlik” prensipleri doğrultusunda hazırlanan ve Türkiye’de dünya çapında referans kabul edilen AA1000 güvenceli ve denetimli tek sürdürülebilirlik raporu olan Vodafone Türkiye Sürdürülebilirlik Raporu, aynı zamanda “GRI G4 Materiality Matters Check” standartlarına uygun olarak hazırlandı.

Hasan Süel: “Mobilin gücünü sürdürülebilir bir gelecek için kullanıyoruz”

Mobil teknolojilerin sosyal dönüşümün ve ekonomik gelişimin önünü açan potansiyelini hayata geçirip Türkiye’yi sürdürülebilir geleceğe taşımayı hedeflediklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Mobil teknolojiler, bugün doğal kaynakların kontrollü kullanımını ve sürdürülebilir kalkınma hedefini ulaşılabilir hale getirerek, daha yeşil ve sürdürülebilir bir dünyaya hizmet ediyor. Biz de Vodafone olarak, artan küresel nüfus, azalan doğal kaynaklar ve iklim değişikliğinin bireysel ve kurumsal düzeyde daha sürdürülebilir yaşam ve iş süreçlerini gerekli kıldığı günümüzde, mobil teknolojilere ilişkin global bilgi birikimimizi seferber ediyoruz. Mobil teknoloji tabanlı akıllı iş yapma yöntemleriyle şirketlerimizin iş ve enerji verimliliğine katkıda bulunuyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir geleceği için eğitim, tarım, finans, lojistik gibi kilit sektörlerde, mobil iletişim teknolojilerinin gücüyle yenilikçi ve etkin kalkınma modellerinin önünü açıyoruz. Bireylerin hayatında, kurumların ise iş yapma biçimlerinde olumlu dönüşüm sunmak üzere yürüttüğümüz tüm bu çalışmalarda, enerji verimliliğini esas alarak çevre üzerindeki etkimizi en aza indirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’yi doğal kaynaklara, çevreye saygılı, fırsat eşitliğinin tesis edildiği bir toplum ve gelişmiş bir ekonomi ile daha iyi bir geleceğe taşımak hedefiyle yürüttüğümüz operasyonlarımızı, şeffaflık ilkemiz doğrultusunda paydaşlarımıza aktarmak üzere sürdürülebilirlik raporlarımızın beşincisini yayımlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

9 sahada %100 yenilenebilir enerji
Vodafone Türkiye, 2014-15 mali yılında enerji kullanımında da önemli tasarruf sağladı. “Yeşil Teknoloji” programı doğrultusunda baz istasyonlarındaki 700 eski nesil klimayı yeni nesil klimalarla değiştiren Vodafone Türkiye, mevcut sahalarda 200 doğal havalandırma sistemine geçerek iklimlendirme için harcanan enerji tüketiminde tasarruf sağladı. Ayrıca, elektrik şebekesine bağlı olmayan ve %100 yenilenebilir enerji kullanan saha sayısını 9’a çıkaran şirket, 120 sahada jeneratör ve enerji yedekleme sistemlerinin uzaktan kontrolünü sağlamak amacıyla makineler arası iletişim (M2M) teknolojilerinin entegrasyonunu da sağladı.

#Vodafone, #Türkiye, #İcraKuruluBaşkanYardımcısı, #HasanSüel, #TürkiyeSürdürülebilirlikRaporu, #GRIG4MaterialityMattersCheck, #LEED