Akkaşoğlu Grup yeni arazi ve çatı projelerimize 2018 yılında da hız kesmeden devam ediyor.

Son dönemlerde sosyal medya ve anaakım medyada yer edinen güneş enerjisiyle elektrik üretimi konusunda yaşanan farkındalıktan sonra büyük bir yoğunluk olduğunu belirten Akkaşoğlu Grup CEO’su Tevfik Akkaş, özellikle 3 ve 10 Kw aralığında tüketimi olan kişilerin yoğunlukla bilgilendirilmek istediklerini ve bu sebeple köy ilçe ve beldeleri dolaşarak bilgilendirme yaptıklarını, bunun da meyvelerini aldıklarını ifade etti.

Çiftçilerle birlikte “Kendi elektriğini kendin üret” sloganıyla bir çalışma başlattıklarını kaydeden Akkaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu kırsal kalkınma ve diğer destekleme modellemeleri ile çiftçilerin evlerinde, tarımsal sulama projelerinde ve aynı zamanda hayvan ahıllarındaki kullanmakta oldukları ekipmanların enerjisinin karşılamasına dayalı yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayabilecekleri projelerin geliştirilmesini sağlayarak, çiftçilere bütün destekleri sunmakta olduklarını ifade etti. Akkaş, bu başlatmış oldukları proje kapsamında yedi adet tesisi tamamlamış durumda olduklarını, aynı zamanda finans sağlayan banka ve destekleme kurumları ile görüşerek çiftçiyi yormadan ve güzel olanaklarla finansman modellemeleri çalışmaları da yapmakta olduklarını ekledi.

Akkaşoğlu Grup olarak Muğla Seydikemer ve Afyon Sandıklı ilçelerinde “Yenilenebilir Enerjili Seralar” modellemesiyle bir Ar-Ge çalışmasının hazırlıklarına başladıklarını açıklayan Akkaş, seraların çatısında kullanmayı planladıkları panellerin cam cam olarak tasarlanacağını söyledi. İçeriye aynı zamanda panellerin olduğu bölümlerden sera içerisine girecek olan gün ışığı faktörünün de hesaplaması yapılarak bir proje hazırladıklarını dile getiren yeni bir depolama sistemi araştırması içerisinde olduklarını, bunun için de yerli olarak üretim yapan depolama firmaları ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti. Firma bu konuda depolama hususunda uzmanlaşmış olan yabancı menşeli ürünleri de inceleyerek yerli depolama üreticilerinden daha üst düzeyde geliştirilebilen çalışmalar talep ediyor. Bu sebeple depolama için görüştükleri firmalar da Ar-Ge konusunda daha hassas davranıyor.

Muğla Seydikemer’de kurulumu planlanan “Seralarda GES” projesinin gücünün 250 Kw olmasını planlayan firma, üretilecek enerjinin bir kısmının depolama sistemlerine verilmesini, işletmede kullanılmasını ve sera içerisindeki ısının sabitlenmesi için iklimlendirme sisteminde kullanılacak şekilde tasarlanıyor.

Aynı zamanda Muğla Fethiye’deki bir okulda “Gelecek ve Güneş” adı altında bir sosyal sorumluluk projesi başlatacak olan Akkaşoğlu Grup, öğrenciler ve veliler ile birlikte ayda 2 gün; Hayatımızda enerjiyi en iyi verimle nasıl kullanabiliriz?, Geleceğimiz ve güneş enerjisi, Ya elektrik olmasaydı? Ve Dünya için güneş enerjisi başlıklarını inceleyecek. Başlattıkları sosyal sorumluluk projesindeki temel amacın güzel yarınlar bırakmak olduğunu söyleyen Akkaş, bu konuda yol gösterdiği için GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu’na teşekkürlerini sundu.

Akkaş sözlerini şöyle noktaladı: “Akkaşoğlu Grup olarak “İşimiz geleceğimiz” sloganı ile hızımızı ve tempomuzu hiç düşürmeden yeni projelerimize ve devletimizin milli enerji vizyonuna bağlı büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmayı planlamaktayız. Devletimiz ve sektörümüz için başarılı bir yıl olmasını diliyorum.”

#akkasoglugrup, #proje, #enerjitasarrufu, #guncel