Schmid Pekintaş Enerji, çatıları güneşle buluşturmaya devam ediyor

Schmid Pekintaş Enerji, Türkiye’nin ilk yeşil ve çevreci sandwich panel fabrikasından sonra, en yüksek kapasiteli çatı uygulamasını Mersin’deki Trakya Düzcam fabrikasında hayata geçiriyor.

Fotovoltaik güneş enerjisi sektöründe yaptığı yatırımlarla sürdürülebilirliği amaçlayan Schmid Pekintaş Enerji, çatı üzeri GES kurulumlarıyla da karbon salınımı ve fosil yakıt kullanımını engelliyor. Aluform çatı uygulamalı GES’i devreye alan firma, Mersin’deki Trakya Düzcam fabrikası ve Foldan Tavukçuluk çiftliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Aluform Çatı Uygulamalı GES yıllık 1 milyon 280 bin kWh elektrik üretecek

enÇatıların sunduğu potansiyeli değerlendirmek adına Pekintaş Grup bünyesinde bulunan Aluform Pekintaş fabrikasının çatısında 1  W’lık güneş enerji santrali kurulumunu gerçekleştiren firma, bu uygulama sayesinde Marmara Bölgesi’nde kurulan en büyük çatı santralinin kabulünü TEDAŞ bünyesinde yaparak devreye aldı. Bu uygulama ile sanayici ve yatırımcılara bu sistemlerin getirilerini örnekleyerek anlatmayı ve yerinde gösterebilmeyi hedefliyor.Aluform GES, 2016 yılının Eylül ayında tamamlandı. Fabrika yıllık 1 milyon 280 bin kWh elektrik üretecek. Üretilen elektriğin bir bölümü öz tüketimde kullanılıyor. Sistem sayesinde ayrıca yıllık 666 ton karbon salınımı ve 202 tona eşdeğer fosil yakıt kullanımını engelleyen firma, çevreye olan duyarlılığımızı da ortaya koyuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk yeşil ve çevreci sandwich panel fabrikası olarak sektördeki öncü vazifemizi devam ettiriyor.

Mersin’deki Trakya Düzcam Fabrikası Türkiye’nin en yüksek kapasiteli çatı uygulaması olacak

Türkiye’nin en büyük solar cam üreticisi Şişecam, Mersin’dekiTrakya Düzcam fabrika çatısının üzerine kurulması planlanan güneş enerjisi santrallerinde kullanılacak fotovoltaik paneller için tercihini sektöründe kalitesi ve üretim standartları ile adından söz ettiren Schmid Pekintaş Enerji yönünde yaptı. 6,3 MWp kapasitesinde olacak projede 23.760 adet fotovoltaik modül kullanılacak, tamamlandığında ise Türkiye’nin en yüksek kapasiteli çatı uygulamalı güneş enerji santrali olacak.

11 ayrı binadan oluşan Foldan Tavukçuluk çiftliğinin 9 binasının çatısına da güneş panelleri kuruldu

ATavukçuluk ve yumurta firmaları düşünüldüğünde akla ilk gelen sorunlardan biri, yaz aylarında üretim kalitesini arttırmak için kullandıkları havalandırma sistemleri ve klimalara bağlı elektrik giderleri oluyor. İşte tam da bu sebepten dolayı Foldan Tavukçuluk, Bursa’da bulunan 76.500 m2’lik bir arazinin içinde, inşasını tamamladıkları çiftliklerine entegre edilmesini istedikleri, çatı uygulamalı güneş enerji santrali kurulumu için Schmid Pekintaş’ı tercih etti. 11 ayrı binadan oluşan Foldan Tavukçuluk çiftliğinin 9 binasının çatısına toplamda 4000 adet PV panelin ve 50 adet string inverterin kullanıldığı projede inverter üreticisi olarak Kostal tercih edildi. Yıllık 1.300.000 kWsaat elektrik üretmesi beklenen santralin
öncelikle iç ihtiyacı karşılaması bekleniyor. Sistem, enerji retiminden kaynaklanan yıllık 801 ton karbon salınımını ve 243 tona eşdeğer fosil yakıt kullanımını engelleyecek.

#enerji, #çati, #gunes