Solarçatı, Solarex 2018’de Yeni Çatı Mevzuatı Üzerinden GES Yatırımcısının İhtiyaçlarını Değerlendirdi

Türkiye’nin ilk güneş enerjisi start-up’larından Solarçatı, Solarex 2018’de ziyaretçilerini geleceğin enerjisini şekillendirmeye davet etti. Ayrıca Solarçatı, “1-10 kW yeni çatı mevzuatı ve Almanya karşılaştırması” başlıklı konferansta ziyaretçilerinin sorularını yanıtladı.

Rüzgar ve güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren proje geliştirme yönetimi şirketi RKT Enerji’nin girişimi Solarçatı, bu yıl 5 – 7 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 11’inci kez düzenlenen Solarex 2018 –Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda ziyaretçileriyle buluştu.3 gün süren fuarda, Solarçatı’nın ev kurumlarına yönelik çözümleri yoğun ilgi ile karşılaştı.

RKT Enerji’nin rüzgar ve güneş enerjisi proje geliştirme deneyimi ile son kullanıcının çatı üstü panel kurulumu taleplerine dair 360 derece danışmanlık ve kurulum hizmeti vermek üzere 2017’nin son çeyreğinde yola çıkan Türkiye’nin ilk güneş enerjisi girişimlerinden biri olan Solarçatı, villa – müstakil ev, apartman, ticari binalar ile şebeke bağlantısı olmayan yayla ve bağ evlerine güneşten elektrik üretme imkanı sunan rehberlik, projelendirme, finansman ve kurulum hizmetlerini tek platformda sunuyor.

Mevzuata yön veren girişimcilik: “1 MW’lık GES yatırımcısı ile 3 kW’lık GES yatırımcısının ihtiyaçları ve alması gereken hizmet aynı.”

Solarçatı, Solarex 2018’de Türkiye’deki çatı üstü panel kurulum süreçleri ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda uzmanlaşmış ülkelerden biri olan Almanya’daki çatı üstü güneş enerjisi santrali kurulum süreçlerini kıyasladığı “1-10 kW Yeni Çatı Mevzuatı ve Almanya Karşılaştırması” isimli konferansında, mevzuata yön veren uzmanlığı ile katılımcılarının teknik prosedür ve akış ile ilgili sorularını yanıtladı. Solarçatı Kurucusu Utku Korkmaz, “1 MW’lık GES yatırımcısı ile 3 kW’lık GES yatırımcısının ihtiyacları ve alması gereken hizmet aynıdır. 1 MW lık bir santral yatırımcısı 1 milyon dolarlık bir güneş santrali yatırımı yaparken, proje geliştirme, bağımsız danışman, işveren mühendisi ve kurulum firmaları ile çalışmakta olup, bu şekilde yatırımlarını güven ce altına alıp ve en iyi şekilde yapmayı hedeflemektedir. Solarçatı ile aynı deneyimi küçük konut ve iş yerlerine de sunmak istiyoruz. Amacımız müşterilerimizin, büyük kurulum yapan şirketlerle aynı kalitede hizmet almaları ve tüm süreçlerini tek bir portaldan uluslararası standartlarda gerçekleştirebilmeleri” dedi. Ayrıca konferanstan öne çıkan üç maddeyi örnek üzerinden anlatan Korkmaz sözlerini şöyle özetledi: “Örneğin, Bodrum’daki 3 kW’lık kurulum için Bodrum, Muğla ve Denizli’yi ziyaret eden rota tek bir yerde halledilebilir. Süreç Bodrum’da bitebilir. Çağrı mektubu başvuru, tebliğ, proje onay, bağlantı anlaşması, kurulum, ön kabul, geçici kabul, sistem kullanım anlaşması süreci yerini ‘başvur-kur-devreye al’ formülüne bırakabilir. Mevcut düzende yaklaşık 6 ila 9 ay arasında tamamlanırken, toplamda 1 aya indirebilir.”

#solarcati, #solarex, #GES