Panasonic güneş panelleri, Türkiye pazarına enerji getirdi…

Dünyanın önde gelen kuruluşlarından Panasonic, yeni ürünlerle ülkemizdeki yükselişini sürdürüyor. Panasonic, son olarak güneşten maksimum oranda yararlanmayı sağlayan güneş panelleri ile pazara ileri teknoloji ve büyük avantajlar sunuyor. 

Koray Yıldız

Panasonic, güneş enerjisi teknolojisi ile Türkiye’de…

Türkiye güneş enerjisini kullanma konusunda her geçen gün daha yüksek bir bilinçle hareket ediyor. Dolayısıyla birçok önemli ve büyük firma da bu pazara ürünleri ile dahil oluyor. Bu firmalar arasında en iddialı olanlardan biri ise kuşkusuz Panasonic… Her ürünü ile dünyada marka olmayı başaran dev kuruluş, bu kez güneş enerjisi panelleri ile Türkiye pazarında. Panasonic Ürünleri Grubu Satış Müdürü Koray Yıldız markanın bu alanda ülkemizi tercih etme nedenlerini şöyle açıklıyor: “Türkiye pazarı, gelişmekte olan piyasalar içinde bizim için en önemli yere sahip olan iki pazardan biri. Bu sebepten dolayı Panasonic Eco Solution grubu Türkiye ve Hindistan’ı güneş enerjisi alanında odak pazarlar olarak tanımlıyor. Dışarıya bağlı olan enerji ihtiyacı, Türkiye’nin enerji üzerindeki politikaları ve pazarın bu konudaki motivasyonu bize bu pazara girmek için yeterli nedeni sundu.” Koray Yıldız, Panasonic’in güneş enerjisi alanında ülkemizdeki hedeflerini ise “Türkiye’de Avrupa ve gelişmiş ülkelerin aksine, öncelikle büyük sistemlerin pazarı gelişti. Tabii ki bu, enerjiye olan ihtiyaçtan geliyor. Bu sebepten Türkiye’de güneş tarlaları ve orta, üst seviye çatı sistemleri bizim öncelikli hedeflerimiz arasında. Özellikle kalite, ileriye dönük getiri, performans ve verimlilik konularında hassasiyeti olan yatırımcılar önceliğimizi oluşturuyor.” sözleriyle açıklıyor.

 

Mevcut alanda %27 daha fazla enerji…

Türkiye’de güneş enerjisinden elektrik üretimi ile ilgili hemen her bölge ve şehirde küçük ya da büyük proje görmek mümkün. Fakat daha çok güney bölgelerimiz ve Ege Bölgesi’nde yoğunluk yaşanıyor. Elbette bu yatırımcıların, yatırımlarından en üst düzeyde verim almak istemelerinden kaynaklanıyor. Panasonic güneş panelleri, sağladığı yüksek verimlilikle yatırımcılara birçok avantaj sunuyor. Sağladığı en büyük avantaj ise kurulum yapılacak alandan ötürü yeterli enerji üretim kapasitesine ulaşamayan yatırımcılar için en iyi çözümü sunması. Çünkü Panasonic güneş panelleri, %20 ile %25 arasında değişebilen oranda daha az yer kaplıyor. Dolayısıyla aynı birim alan referans alındığında diğer panellere göre Panasonic HIT paneller %27 daha fazla enerji üretiyor. Aynı zamanda hem sistem maliyeti düşüyor hem de çatı üzerine binen yük azalıyor. Panasonic HIT güneş panelleri ile kurulu böyle bir sistem birçok fabrikanın enerji ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilecek güçte enerji üretiyor.

 

Güneş enerjisi pazarı evrim geçiriyor…

Güneş enerjisinden yararlanma trendlerinin yakın zamanda büyük tesis ve fabrikalardan yaşam alanlarına doğru bir seyir izleyeceği düşünülüyor. Panasonic Ürünleri Grubu Satış Müdürü Koray Yıldız “Güneş enerjisi alanında 5 yıl içinde son tüketici diye tabir ettiğimiz müstakil küçük villa ve ev piyasasının gelişeceğine inanıyoruz. Bu gruptaki müşterilerin kendi enerjilerini üretip harcamasını, hatta depolamasını bekliyoruz. Global trendin de bu yönde ilerlediğini söyleyebiliriz. Birçok alanda pazar kendi içinde evrim geçiriyor. Buna enerji üretiminin, son kullanıcı tarafında gerçekleşecek olan evrimi gözüyle bakıyoruz. Hep beraber bunu görmeyi planlıyor ve buna göre hazırlığımızı yapıyoruz.” diyor.

#Panasonic #Enerji #PanasonicEcoSolution #PanasonicHITpaneller #ileriteknoloji #maksimumfayda

 

Bir yorum

  1. Kemal beziroğlu

    Bir çalışmam Pusula gazetesinde Bu proje Zonguldakı uçurur adı ile yayınlandı Su ve enerjide devrim getirecek 2 önerim var. Değerlendirmenize sunuyorum. İstediniz gibi kullanabilir yayınlayabilrsiniz. DİKKAT Doğru bilgi ezberciler için beyin tecavüzüdür.
    Termonükleer santraller için katalizör modeli.
    Katalizör ekleyerek döteryum füzyonunu 100 milyon dereceden 100 bin derece ısıya indirmek mümkündür. Bu sayede plazma kararlı kalır. Akdenizden Amazon kadar içme suyu kanalı buharlaştırarak elde etmek Sahra çölünü tarım arazisi yapmak mümkün olur.
    Katalizör olarak Tungsten, Demir, Nikel ve Karbon kullanılır. Elektro manyetik alan içindeki plazmaya yüksek voltaj boşaltılır. Karbon hem katod hem anod olma özelliği ile elektiriği emer ve yayar. Elektirik arkı oluşturur. Tungsten x ışınımı yayar. Demir ve nikel manyetik alanı odaklar aynı elektro manyetik alan gücü ile daha kuvvetli manytik alan elde edilir. Büyük atom çekirdekleri Tungsten demir nikel karbon döteryumu sıkıştırır. Elektirik arkı ile manyetik alan içinde nano boyutlu milyarlarca noktada ısı 100 milyon derece olur. Bu noktalarda füzyon gerçekleşir. Açığa çıkan protonlar demir nikel iyonları tarafından yavaşlatılır ve döteryumu trityuma çevirir. Sınırlı triyumu yapay üretme olanağı dünyanın enerji sorununu çözer. Karbon nötronları yavaşlatır ve he 3 oluşumu sağlar. HE3 ve trityum kolayca birleşir ve helyum oluşur.
    Modelim enerji su ve çevre sorununu çözer. Homojenlik vb detayları bahsetmedim. Nasa Türkiyede araştırma merkezi kurarsa yönetici olarak çalışırım.
    2 Ağrı dağı projesi
    Yüksek dağların taban ile tavan arasındaki ısı farkı ile elektirk üretmek mümkündür. Bu proje bölgeye 2 Bursaya eş sanayi yatırımı çekecek iş olanağı sağlayacaktır. Her yıl 2 milyar dolar kaçak elektirik faturası ödemekten kurtulacağız.
    İnşa biçimi
    Ağrı dağı 5400 mt yükseklikte zirve 40 km taban alanına sahiptir. Taban le tavan arasında sürekli 30 derece ısı farkı vardır. Rüzgar yakalayan bir baraj ile 36 000 mw saat elektrik üretmek mümkündür. Çalışma biçimi Güneş kuleleri le aynıdır. Yüksek dağların ısı farkı çok olduğu için kule tabanında sera ya ihtiyaç yoktur. Atmosfer sera yerine geçer. Dağın bir yüzünde tabandan tavana doğru 1000 mt ara ile 12 adet 20 mt çap betonarme hava tüneli inşa edilir. 5 km yüksekliğe kadar uzanır. Tünel içinde 2000 mt kottan 4000 mt kota dek ray üzerine monteli 19 mt çap rüzgar türbinleri 50 mt ara ile dizilir. Ray sayesinde bakım gerektiren durumlarda türbin kaydırılarak bakım odasına alınır. Sistem çalışmaya devam eder. Dağın yamacında 2000 mt kota dek olan 24 km 2 lik alanda rüzgar yakalayan baraj inşa edilir. Bölgede esen tüm rüzgar hava tünellerine aktarılır. Her 100 mt x 100 mt alanda 1 adet yüksekliği ve genişliği 50 mt derinliği 25 mt olan ön tarafı açık çadırlar dizilir. Çelik tellerle sağlamlaştırılmış branda ile kaplıdırlar. Küçük tüneller ile ana hava tünelne bağlıdırlar. Bu sayede rüzgarı baraj gibi toplar. Tünel içinde rüzgarın hızı 100 km saati geçer. Araziye dağınık rüzgar türbinlerinden daha verimli çalışır. Az sayıda türbinle elektirik üretir. 7 24 sürekli rüzgar akımı sayesinde ara depolama aküsüne ihtiyaç duymaz yeniden çevrim kaybı yoktur.
    Yatırım maliyet kar oranı çok yüksektir.
    Teröre karşı çok iyidir. Ekonomiyi canlandırır. Ağrı 2 . İstanbul olur.
    Detaylar için kemalveprojesi yada enerjimerkezim@gmail atınız